Index Vakbarát Hírportál

Hét órán át hallgatta ki a rendőrség a kalandparkban szörnyethalt fiú diáktársait

2020. október 26., hétfő 11:53

Hét órán keresztül nem mehettek haza a gyöngyösfalui kalandparkból azok a keszthelyi gimnazisták, akiknek a szeme láttára halt meg csütörtökön egy tizenhat éves osztálytársuk. Salamon Zsigmond éppen az egyik magasban lévő kötélpályán haladt át, amikor a drótokat tartó fa gyökerestől kifordult, és ő több társával együtt a mélybe zuhant. A fiúnak esélye sem volt a túlélésre, a földet érés pillanatában életét vesztette. Egyes hírek szerint halálát nem a becsapódás okozta, hanem hogy a teste két fa közé szorult.

A tizedikes osztály mindaddig nem hagyhatta el la Holdfény ligetet, amíg a rendőrök nem végeztek kihallgatásukkal, ráadásul a sokkos állapotban lévő fiatalokért a szüleik se mehettek el, együtt kellett visszatérniük az iskola buszával Keszthelyre. 

A rendőrség két napon át helyszínelt a kalandparkban, és halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség gyanújával indított büntetőeljárást az ügyben. A rról egyelőre nincs senkinek információja, hogy a fákat milyen gyakran és mekkora körültekintéssel ellenőrizték. A kidőlt fának a képek tanúsága szerint koronája nem volt, csak törzse és gyökere. Ezt azért tartják veszélyesnek a szakemberek, mert magában hordozza, hogy a fa előbb vagy utóbb elhal. De az utóbbi hetek esőzései is közrejátszhattak a tragikus balesetben, hiszen a talaj erősen fellazult.

Vajda János Gimnázium előtt folyamatosan gyűlnek a mécsesek. A megemlékezéséről a Keszthelyi Televízió készített felvételt. 

Sokan lelkileg összeomlottak, egy lányt még a helyszínen láttak el a mentők a kapott sokk miatt. A lesújtott diákoknak most pszichológus segít feldolgozni a tragédiát. A Blikk értesülése szerint az áldozat édesanyja is tanárnőként dolgozik. A keszthelyi iskola a honlapján állított emléket elhunyt tanulójának. 

Rovatok