Index Vakbarát Hírportál

Ingyen teraszt és taxidrosztot akar a miskolci Fidesz vállalkozók megsegítésére

2020. október 28., szerda 20:21

Nagy Ákos, a miskolci Fidesz-frakció vezetője azt szeretné, ha enyhítenének a helyi vállalkozások terhein, aminek az érdekében sürgősségi indítványt nyújtottak be az önkormányzati képviselő-testületben. 

Azt javasoltuk, hogy az önkormányzat engedje el a közterület-használati díj száz százalékát, az üzlethelyiségek bérleti díját pedig mérsékelje ötven százalékra 2021. december 31-ig 

- mondta a frakcióvezető a boon.hu portálnak. 

Újságírói kérdésére, miszerint a város takarékos költségvetésében hol látnak a kezdeményezésre pénzügyi fedezetet, Nagy Ákos elmondta, az előzetes felmérésük alapján a taxisok és a vendéglátósok támogatják a kezdeményezést, és a város vezetése a tavaszi időszakban megtalálta a forrást a költségvetésben egy időszakos kedvezményre. 

A Veres Pál polgármester irányításával működő miskolci városvezetés egyébként hétmilliárd forintos bevételkieséssel számol 2020-ban a kormányzati elvonások, a vészhelyzet okozta bevétel-kiesések és a védekezés költségei miatt – jelezte még augusztusban a polgármester mögött álló, ellenzéki pártok képviselőiből alakult Velünk a Város frakció.

Rovatok