Index Vakbarát Hírportál

Trükkös adócsaló, megkerülte a NAV által leinkasszózott számlát

2020. október 28., szerda 14:37

A Szolnoki Járási Ügyészség vádat emelt egy Fegyverneken élő 52 éves férfi ellen költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmény miatt – írta meg a szoljon.hu.

A betéti társaság cégvezetője 2013 januárjától kezdődően négy éven át összesen tizenhatmillió-hétszázezer forint céges bevételt utaltatott át félrevezetett üzleti partnereivel a saját folyószámlájára. A vád szerint a férfi fegyverneki székhelyű cégével szemben ez év február 24-ig több mint tíz éven át folyt végrehajtási eljárás kifizetetlen adótartozások miatt. Ennek során a Nemzeti Adó- és Vámhivatal több mint hetven alkalommal terhelte inkasszóval a bt. bankszámláját.

Ráadásul a férfi az így megszerzett céges bevételek eltitkolása miatt úgy tüntette fel cége könyvelésében a számlákat, mintha az üzletfelei nem fizették volna ki azokat.

A járási ügyészség a vádiratban azt indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki a vádlottal szemben. Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság fog dönteni.

Rovatok