Index Vakbarát Hírportál

Az SZFE polgárai a kuratóriumnak: márpedig folytatódik az oktatás

2020. november 1., vasárnap 20:08

Mint megírtuk, tegnap a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) kuratóriuma nyílt levelet tett közzé, mely szerint többek között az épületekben uralkodó köztisztasági viszonyok miatt felfüggesztik az oktatást az egyetemen.

Erre reagáltak az SZFE hallgatói és oktatói a Facebook-on megjelent közleményükben. Azt írják: 

A higiéniás, a tűz- és balesetvédelmi szabályok érvényesítésében az illetékes szakemberekkel felelősen együttműködünk, a fertőtlenítő takarítás mindhárom épületben megtörtént. Nincs valódi indok a fenntartó részéről az oktatás felfüggesztésére.

Az oktatás a tanév kezdete óta megfelelő ütemben zajlik – ennek ellenőrzésére minden hivatalos információ rendelkezésre áll.

Az Oktatási Hivatal ellenőrzési eljárásához szükséges összes adatot határidőre összeállítottuk, az újonnan kinevezett kancellár azonban hetek óta gátolja annak továbbítását.

Az internet lekapcsolásával, a termek lezárásával, az értelmetlenül hosszú őszi szünet ürügyén a hallgatók és oktatók kitiltatásával, és most az oktatás felfüggesztésével a vezetés és a fenntartó minden jogszerűtlen eszközt megragad akkreditált egyetemi oktatásunk akadályozására.

Mi, az Egyetem hallgatói és oktatói kijelentjük, hogy mindezek ellenére folytatjuk a munkát, amihez jogunk van: tanulni és tanítani akarunk!

A nyilatkozat aláírói között ott van Bagossy László, Báron György, Csizmadia Tibor, Fullajtár Andrea, Gigor Attila, Hajdu Szabolcs, Hegedűs D. Géza, Jákfalvi Magolna, Janisch Attila, Kárpáti Péter, Kolosi Péter, Máté Krisztina, Mátyássy Áron, Németh Gábor, Novák Eszter, Rába Roland, Selmeczi György, Szász János, Upor László és Zsótér Sándor is.

Rovatok