Index Vakbarát Hírportál

Tizennyolc diák és 13 tanár kapta el a koronavírust, távoktatásra áll át a nyíregyházi gyakorlóiskola

2020. november 2., hétfő 17:03

Keddtől tantermen kívüli digitális munkarendre áll át a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium.

Tizennyolc  diák és 13 tanár megbetegedése miatt tantermen kívüli digitális munkarendre tér át keddtől a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium – erősítette meg az MTI értesülését az intézmény igazgatója hétfőn.

Komáromi István elmondta, a várhatóan november 13-ig tartó intézkedés az iskola valamennyi évfolyamát érinti. A koronavírus a diákok és a tanárok között is megjelent, és az utóbbi időszakban növekedett a fertőzöttek száma az iskolában.

Összesen 18 diák fertőződött meg a vírussal, a 105 pedagógus közül pedig 13 kollégának a koronavírustesztje lett pozitív, ami már kritikus aránynak számít, ezért vált szükségessé a tantermen kívüli digitális munkarendben végezhető oktatás kérése az Emberi Erőforrások Minisztériumától (Emmi) – ismertette az igazgató. Hozzátette: egy adminisztratív dolgozó is megfertőződött.

Komáromi István az MTI kérdésére megerősítette, hogy a hétvégén elhunyt az iskola egyik tanára, aki egészségi problémái miatt október 12-től már távol volt az intézménytől.

A Nyíregyházi Egyetem fenntartásában működő tizenkét évfolyamos, általános iskolai és nyolc-, valamint négyosztályos gimnáziumi képzést nyújtó intézményben 1070 diák tanul.

(Borítókép: Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium. Fotó: Google Street View)

Rovatok