Index Vakbarát Hírportál

Kövér László: morális terror és moslékkoalíció fenyegeti Európát

2020. november 8., vasárnap 11:22

Az Európai Unió ma még csak Magyarországon próbál példát statuálni a pénzügyi és jogállamisági kérdések összekapcsolásával, de amennyiben ezt sikerre tudja vinni, akkor a joguralom helyett a mindenkori erősebbek fognak uralkodni Európában – mondta a házelnök a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában, amit az MTI idézett.

Kövér László úgy fogalmazott: az EU nyers hatalmi politikát folytat, és maga alá akarja gyűrni a gyengébb tagállamokat vagy azokat a

„politikai, ideológiai meggyőződésű csoportokat, amelyek nem tartoznak a semmi által homogenizált baloldali, libsi, komcsi neomarxista moslékkoalícióhoz”,

amely most egyfajta „morális terrort” kíván alkalmazni Európában.

Hangsúlyozta: az EU elnökségét a következő időszakban betöltő országok házelnökeinek írt levelében arra figyelmeztetett, ha a brüsszeli intézmények továbbra is ragaszkodnak a pénzügyi és jogállamisági kérdések összekapcsolásához, akkor az unió következő költségvetésének elfogadását veszélyeztetik, illetve a déli tagállamokat akadályozhatják abban, hogy megkapják a számukra létfontosságú segélycsomagot. 

Kövér szerint a jogállamisági mechanizmusok éppen azért vannak benne a szerződésekben, hogy ne lehessen önkényes eljárásokat indítani politikai vagy ideológiai meggyőződések alapján. A házelnök úgy véli: éppen a jogállamiságra hivatkozva tapossák sárba az unió működési szabályait, ami az Európai Unió totális erkölcsi talajvesztését mutatja.

Ez pedig nyílegyenesen vezet Kövér szerint a szakadékba, az Európai Unió felbomlásához. A fideszes politikus azt mondta: a magyar kormánytöbbség az utolsó pillanatig harcolni fog az ország szuverenitásáért. 

Rovatok