Index Vakbarát Hírportál

Korózs miatt bojkottálja a népjóléti bizottságot a kormányoldal

2020. november 8., vasárnap 15:08

A Fidesz és a KDNP parlamenti képviselői mindaddig nem vesznek részt az Országgyűlés népjóléti bizottsága járványügyi napirendi pontjainak a tárgyalásán, amíg a „kamuvideós” Korózs Lajos nem kér bocsánatot, és nem távozik a testület éléről – mondta Nacsa Lőrinc kereszténydemokrata országgyűlési képviselő az MTI szerint. A kormánypárti politikus közölte: a baloldal eddig szinte folyamatosan támadta vagy hátráltatta a járvány elleni védekezést. 

Nacsa Lőrinc hangoztatta: „Álhíreket találnak ki és terjesztenek, sőt még egy kamuvideót is készítettek egy álmentőssel és számtalan hazugsággal, aminek célja a magyar egészségügy lejáratása volt.” A KDNP-s képviselő jelezte: a kormányoldal akár már holnap kész meghallgatni az operatív törzset, ez most már csak a baloldalon és Korózs Lajoson múlik.

A szerdán már meghiúsult a kormányoldali honatyák távolmaradása miatt a népjóléti bizottság ülése, amelyre egyébként elment Müller Cecília országos tisztifőorvos, vagy éppen Horváth Ildikó egészségügyi államtitkár, de Menczer Tamás külügyi államtitkár is. Korózs Lajos a Népszavának arról beszélt, hogy ő bizottsági elnöki munkájával kapcsolatban senkinek nem volt kifogása és amikor jelezték a távolmaradásukat a kormánypárti képviselők, akkor „egyéb kötelezettségekre” hivatkoztak.

Korózs Lajost egyébként azért érik bírálatok a kormányoldal részéről, mert még a tavaszi kórházkiürítéssel kapcsolatban tettek közzé egy videót, amiben a párt országgyűlési képviselője, Korózs Lajos Németh Athina mentőtiszttel beszélget a kormány által elrendelt kórházkiürítés állítólagos áldozatairól. Mint később kiderült, a nő nem szerepelt sem az OMSZ, sem a magyar egészségügyi dolgozók nyilvántartásában. Később a rendőrség rémhírterjesztés miatt kezdett nyomozni, majd később gyanúsítottként hallgattak ki egy nőt. Az MSZP is belső vizsgálatot indított az ügy miatt, de végül nem találtak felelőst. 

(Borítókép: Korózs Lajos. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

Rovatok