Index Vakbarát Hírportál

Elérhetetlen az SZFE oktatói számára a Neptun

2020. november 8., vasárnap 20:20

Szombat délután óta nem elérhető a Neptun a Színház-és Filmművészeti Egyetem valamennyi oktatója számára – tudta meg a hvg.hu.

A portál értesüléseit Jákfalvi Magdolna, az egyetem egyik professzora is megerősítette, mint mondta, 

szombaton még  többen azt hitték, a saját rendszerükben van a hiba, vasárnapra azonban egyértelmű lett számukra, hogy nem fogják tudni folytatni a felületen az oktatás szervezését.

Márpedig ezen a felületen van minden, amely az oktatás szervezéséhez szükséges: itt írhatnak a tanárok a diákoknak, itt szervezik a kurzusokat, a Neptunon van az órarend, illetve a tantárgyi tematika is. A rendszerhez az oktatóknak, a hallgatóknak, és a tanulmányi osztálynak van hozzáférése, lényegében a teljes munkát itt szervezik és igazolják. Jákfalvi Magdolna elmondta: ettől még elkezdik a tanítást hétfőn, de a Neptun levágása nagyban akadályozza őket. 

Mi azt látjuk, hogy nem csak a félév igazolását teszi lehetetlenné, hogy nem férünk hozzá a Neptunhoz, hanem a szervezését is. A doktori képzésben ez azért meglepő, mert nem kaptunk értesítést sem az Oktatási Hivataltól, sem az Országos Doktori Tanácstól, hogy a képzésünkkel kapcsolatban bármilyen kifogás merült volna fel. A sorrend az lenne, hogy vagy a Hivataltól, vagy a Tanácstól kapnom kellene egy végzést, hogy bizonyos okok miatt felfüggesztik az általam vitt képzést – ebben az esetben érthető lenne, hogy lekapcsolnak a Neptunról, de semmilyen értesítést nem kaptam, a felfüggesztés teljesen váratlanul ért engem, és a kollégákat is

– mondta a professzor a portálnak.

A Neptunt azután függesztették fel, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem új vezetősége levélben üzent a diákoknak: „az egyetemet megbénító blokád miatt a vezetőség immár több mint egy hónapja nem tud bejutni az egyetem létesítményeibe, felelős döntéseket csak korlátozottan tud hozni, az oktatás tényleges folyamatait, a létesítmények rendeltetésszerű működését ellenőrizni nem tudja. A 2020/2021-es tanév 2021. február 1. napjától folytatható, addig oktatási tevékenység az egyetemen semmilyen formában nem végezhető. A 2020/2021-es tanév első félévben felvett tárgyakhoz tartozó kreditek teljesítéséről meggyőződni nem lehet, így azok elismerésére nincsen mód.″

Rovatok