Index Vakbarát Hírportál

Tesztelik a II. kerület óvodai és bölcsődei dolgozóit

2020. november 8., vasárnap 17:44

A II. kerületben elkezdődött az óvodai, bölcsődei és a szociális intézményekben dolgozók tesztelése – írja Facebook-oldalán Őrsi Gergely, a kerület polgármestere.

Mint megírtuk, a budai önkormányzat tesztet biztosít óvodai és bölcsődei dolgozóinak, valamint a fővárossal közösen részt vesznek a tanárok és iskolai dolgozók szűrésében. A kerület polgármestere vasárnap délután tette közzé:

az első alkalommal 68 mintavételt követően egy kollégánk tesztje lett pozitív. Öt további munkatársunk mutatott tüneteket, így az ő esetükben a negatív gyorsteszt eredményét PCR-teszttel igyekszünk megerősíteni, hogy a lehető legbiztosabban zárhassuk ki az esetleges fertőzést

– fogalmazott, hozzátéve, hogy a tesztelésnél az Nemzeti Népegészségügyi Központ protokollja szerint járnak el. Őrsi Gergely írja továbbá, hogy a pozitív esettel kapcsolatban a szükséges intézkedéseket megteszik, az érintett intézményt fertőtlenítik, a szülőket értesítik az intézményvezetők, ahogy azokat a munkatársakat is, akikkel kapcsolatba kerülhetett.

Őket szintén teszteljük a következő napokban. A tesztelést folytatjuk, továbbra is célunk, hogy a felderített esetekkel megszakítsuk a lehetséges fertőzésláncokat, és minél nagyobb biztonságban tudhassuk dolgozóinkat, gyermekeinket és minden ellátottat a koronavírus-járvány alatt is

– olvasható a polgármester bejegyzésében.

Rovatok