Index Vakbarát Hírportál

Szünet, majd online oktatás jön a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

2020. november 9., hétfő 22:03

A kedden kezdődő és péntekig tartó oktatási szünet célja, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) fel tudjon készülni a jövő hétfőn kezdődő online oktatásra.

Az egyetem rektora, Koltay András hétfőn az egyetem honlapján videóüzenetben számolt be az NKE járványügyi intézkedéseiről. Kifejtette: hétfőtől online rendszerben folytatódik az órarend szerinti oktatás. Hozzátette:

A tavaszi időszak, valamint a nyári felkészülés nyomán az intézmény informatikai infrastrukturális szempontból kész az online oktatás bevezetésére. Ezzel együtt nem lesz zökkenőmentes a folyamat; a jövő héten kiküszöbölik majd az esetleges gyermekbetegségeket.

Koltay András az NKE kollégistáit arra kérte, térjenek haza. Elmondta ugyanakkor, hogy ha a szabályozás lehetőséget ad méltányossági okból a maradásra, azt – a tavaszi időszakhoz hasonlóan – lehetővé teszik.

Kiemelte, hogy a rendőrtiszti és a hadtudományi kar hallgatóira különleges jogrend idején speciális szabályok vonatkoznak. Ezért a két kar hallgatóit arra kérte, hogy teendőikről a kari vezetőktől tájékozódjanak.

A rektor üzenetében kitért arra is, hogy az egyetemen kizárólag online lehet rendezvényeket tartani és hozzátette, a vizsgaidőszakra speciális szabályokat alkotnak majd. Koltay András pénteken tesz javaslatot arra, hogy online is lehessen majd vizsgázni.

Végezetül továbbra is mindenkit felelős maszkviselésre, távolságtartásra, rendszeres fertőtlenítésre kért, továbbá arra, hogy vigyázzanak magukra, egymásra, családjukra.

Rovatok