Index Vakbarát Hírportál

Pocsék ködös idő lesz egész héten

2020. november 9., hétfő 09:00

Végig ködös, borús idő várható a jövő héten is. Csapadék nem valószínű, csak szitálás, napsütés csak kevés helyen lehet – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez eljuttatott országos középtávú előrejelzésében.

Hétfőre az egész országra kiadták a figyelmeztetést a tartós, sűrű köd veszélye miatt.

A borult tájakon szitálás előfordulhat. Az Északi-középhegység egyes részein azonban több órára is előbújhat a nap. A leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 6 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet. Napközben jellemzően 6–9 fokig melegszik a levegő, de a napos tájakon 10–14 fok is lehet.

Kedden és szerdán túlnyomóan borult, párás, sok helyütt napközben is ködös időre lehet számítani. Több helyen előfordulhat szitálás is. Több-kevesebb napsütés csak a hegyekben valószínű, kedden. A minimumhőmérséklet kedden 1–6, szerdán 2–6 fok között valószínű. A nappali maximumok mindkét nap 5–10 fok között alakulnak.

Csütörtökön, pénteken, szombaton és vasárnap is borult, párás, helyenként napközben is ködös lesz az idő.

Több helyen előfordulhat szitálás. Csak kisebb körzetekben szakadozhat fel a felhőzet és van esély napsütésre. A legalacsonyabb hőmérséklet csütörtökön 1–6, pénteken 2–6, szombaton 1–6, vasárnap 0 és plusz 5 fok között alakul. Napközben csütörtökön, pénteken és szombaton is 5–10, vasárnap 4–10 fok lesz.

(Borítókép: Szmog és köd Miskolcon 2019. február 19-én. Fotó: Vajda János / MTI)

Rovatok