Index Vakbarát Hírportál

Koronavírus idehaza: újabb átszervezések és szabályok egy megyei kórházban

2020. november 9., hétfő 10:01

A Covid–19-vírus okozta járvány második hullámában a betegszám növekedése szükségessé teszi a Békés Megyei Központi Kórház betegútjainak további átszervezését, ennek értelmében november 9-től, hétfőtől újabb szabályok lépnek életbe – adta hírül a beol.hu dr. Becsei László főigazgató főorvos tájékoztatására hivatkozva. A portál úgy tudja: 

a Pándy Kálmán Tagkórház Sürgősségi Betegellátó Osztálya hétfő reggeltől csak COVID-gyanús és igazoltan COVID-fertőzött eseteket lát el.

A szülészet-nőgyógyászati, a gyermekgyógyászati, a klinikai onkológiai, a pszichiátriai, a fül-orr-gégészeti és a szemészeti fekvőbeteg-ellátáson kívül a nem koronavírusos, illetve nem fertőzésgyanús betegek sürgősségi ellátása – mind traumatológiai, mind belgyógyászati sürgősségi ellátás esetében – a csabai Dr. Réthy Pál Tagkórházban biztosított – írja a lap. 

Hozzátették: november 11-től a belgyógyászati aktív ellátás is Békéscsabán folytatódik, az előre tervezett kezeléseket átütemezik, illetve csak életveszély, sürgős szükség, daganatos megbetegedésben szenvedők ellátása és tartós egészségkárosodás elkerülése esetén végzik el azokat.

A népegészségügyi szűrések (emlő-, vastagbélrákszűrés) azonban változatlanul folytatódnak, a járvány miatt elhalasztott egynapos beavatkozások új időpontjáról pedig egyeztetnek betegeikkel. A főorvos elmondta: a járóbeteg-szakrendelések továbbra is működnek, azonban a személyes kontaktusok minimalizálása miatt csak telefonos előjegyzés alapján fogadják a pácienseket. 

Rovatok