Index Vakbarát Hírportál

Hajnal Miklós lehet Fürjes Balázs ellenfele a XII. kerületben 2022-ben

2020. november 10., kedd 14:06

A képviselői mandátumáról lemondott momentumos Hajnal Miklós helyét Vadász Gábor, az ellenzéki párt XII. kerületi elnökségének tagja veszi át a hegyvidéki testületben. A Magyar Nemzet azt írja, a „pletykák” szerint Hajnal Miklós lehet az ellenzék hegyvidéki képviselőjelöltje a 2022-es országgyűlési választáson. Az érintett az Indexnek reagált.

Hajnal Miklós októberben mondott le a hegyvidéki képviselői mandátumáról, hivatalosan azért, hogy aktívabban tudja segíteni a Momentum elnökségének munkáját. A XII. kerületi IttLakunk.hu portálnak azt mondta, a Momentum nyári elnökségi tisztújításán ismét elnökségi tagnak választották, és megszaporodtak az országos politikai feladatai.

Úgy éreztem, hogy az önkormányzati munkát jobban el tudja látni más helyben. Ettől függetlenül a hegyvidéki Momentum tagja maradok, és ugyanúgy számíthatnak rám a további megmozdulásokban, ügyekben

– fogalmazott a hegyvidéki portálnak.

Hajnal Miklós a Facebook-oldalán közölte, hogy helyét Vadász Gábor veszi át.

Gáborral 2018 óta ismerjük egymást. Itt nőtt fel, úgy ismeri a kerületet, mint a tenyerét. Együtt jártunk végig sok utcát a tavalyi kampányban, részt vett a tavaszi maszkosztásban, és az őszi gyűjtőpontos lomtalanításban is besegített. Ami viszont ezeknél is fontosabb: egy csupa szív ember. Tudom, hogy ezek mindannyiunknak elég nehéz idők, de biztos vagyok benne, hogy rá a következő hónapokban, években mindenki számíthat, hozzá nyugodtan fordulhat majd

– írta Hajnal Miklós a Facebook-oldalán.

A Magyar Nemzet szerint Hegyvidéken „arról szólnak a pletykák, hogy a 2022-es választás állhat a lemondás hátterében”, és a Momentum Hajnal Miklóst látná szívesen országgyűlési képviselőjelöltként.

A lap szerint ezt „bizonyítja” az is, hogy Hajnal Miklós lemondásra szólította fel Gulyás Gergely fideszes országgyűlési képviselőt, mert a Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette: a következő választáson nem indul újra Hegyvidékért.

Korábban az Indexen megírtuk, hogy több fideszes nagyágyú sem méretteti meg magát egyéniben a 2022-es országgyűlési választáson. Arról is beszámoltunk, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter helyett Fürjes Balázs, Budapest fejlesztéséért felelős államtitkár indulhat a XII. kerületben. A Magyar Nemzet úgy tudja, ez már el is dőlt, és biztos, hogy Fürjes Balázs száll ringbe.

Az Index rákérdezett Hajnal Miklósnál, hogy mi igaz a Magyar Nemzet által említett „pletykából”, valóban indulna-e egyéniben a XII. kerületben.

A Momentum politikusa azonban azt nyilatkozta, erről még semmilyen döntés nem született a párt elnökségében. Ha azonban lenne ilyen, akkor szívesen vállalná a felkérést.

Kérdésre hozzátette: a Momentum felkérése esetén természetesen az ellenzéki előválasztáson is megmérettetné magát, ugyanakkor az ellenzéki pártok között még nincs végleges döntés arról, hogy lesz-e mind a 106 választókerületben előválasztás.

(Borítókép: Hajnal Miklós. Fotó: Bődey János / Index)

Rovatok