Index Vakbarát Hírportál

Hiány van Magyarországon az orvosi fertőtlenítőszerekből

2020. november 10., kedd 17:39

A koronavírus hatására idén tavasztól sokáig hirtelen hiánycikknek számítottak a fertőtlenítőszerek. Jelenleg a lakossági igényeket már mindenütt megfelelően ki tudják szolgálni, azonban professzionális és orvosi fertőtlenítőszerekből továbbra is hiány van, hiszen ezek speciális engedélyezési eljáráshoz kötöttek, sokkal kevesebb cég gyárthatja.

Ezek között van a Caola Zrt. is, amely Magyarország legrégebbi higiéniai vállalata. A cég már tavasszal átállt a fertőtlenítőszerek gyártására, mostanra pedig egy új laboratóriumot nyitottak, és rövidesen bemutatnak egy kifejezetten professzionális, orvosi felhasználásra alkalmas új szortimentet. Terveik szerint hamarosan havi 5000 tonnányi higiéniás termékkel tudnak hozzájárulni a koronavírus-járvány elleni hatékony védekezéshez.

A járvány első hullámában új kihívásokkal és új igényekkel találtuk szembe magunkat, amelyekre gyorsan reagálva úgy alakítottuk át a gyártókapacitásunkat, hogy a kozmetikai termékcsaládok helyett is száz százalékban, két-három műszakban higiéniás termékeket készítettünk

– hangsúlyozta Bándi Imre, a Caola vezérigazgatója.

Ahogy fogalmazott, célul tűzték ki, hogy biztosítsák a frontvonalban dolgozók és az egészségügyi intézmények részére a szükséges higiéniás termékeket. A cég ezért azt tervezi, hogy a jelenlegi 500 tonnás havi gyártókapacitását rövid időn belül a tízszeresére növeli, ezzel is munkalehetőségeket teremtve.  

Rovatok