Index Vakbarát Hírportál

A szombathelyi kórházigazgató cáfolta a város polgármesterének nyilatkozatát

2020. november 11., szerda 14:52

A Markusovszky kórház főigazgatója, dr. Nagy Lajos cáfolta és pánikkeltőnek, félrevezetőnek nevezte dr. Nemény Andrásnak, Szombathely polgármesterének tegnapi nyilatkozatát, melyről az Index.hu is beszámolt. Az egészségügyi intézmény vezetője közleményben nyugtatta meg a város lakóit, hogy a kórházban minden a legnagyobb rendben van.

Jelenleg a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház egyetlenegy dolgozója sem végez a győri kórházban egészségügyi ellátást. Korábban valóban történt kirendelés, amikor a győri Petz Aladár kórház volt kijelölve a járványügyi feladatokra és a Markusovszky kórház nem, de ez a járványügyi helyzet változásával megszűnt. 

– olvasható a vaol.hu megyei portálon. 

Dr. Nagy Lajos részletezte, hogy az általa irányított kórházban jelenleg 32 lélegeztetőgéppel rendelkező ágy áll rendelkezésre azon betegek azonnali ellátására, akik Covid-fertőzés miatt lélegeztetést igényelnek, ebből tizennégy üres, de a polgármester állításával ellentétben mind a harminckét lélegeztetőgép működtetéséhez megvan a szakszemélyzet. 

A polgármester Facebook-oldalán reagált az igazgató közleményére, aki szerint dr. Nagy Lajos azt felejtette ki a közleményből, hogy (minő meglepetés!) éppen ma (november 10-én) vezényelték vissza egy hónap után az orvosokat Győrből, azaz mostantól lehet használni a teljes lélegeztetőgép-kapacitást.

Bármi is vezetett ide, örülök, hogy sikerült elérni. A reggeli védelmi bizottsági ülésen még azt a tájékoztatás kaptuk, a megyei védekezés vezetőjétől, hogy több hete hiába kérik az orvosok hazahívását, eddig erre csak remény volt. 

– írja közösségi oldalán a polgármester. 

A városvezető arról is ír, hogy szerinte a felelősség azt az országos vezetőt terheli, aki pontosan tudta, hogy Szombathelyen is ellátnak nagy számban Covid-fertőzötteket, akik közül a súlyos esetek nem szállíthatók, mégis elvonta az aneszteziológusokat. 

Rovatok