Index Vakbarát Hírportál

Így ellenőrzi Orbán Viktor a karanténban lévő külügyminiszterét

2020. november 12., csütörtök 13:12

Interneten keresztül nem fertőzöl, tehát leveheted a maszkot – kezdte Orbán Viktor miniszterelnök, miközben Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel folytatott videóhívást. Érdemes meghallgatni/elolvasni eszmecseréjüket, amelyet alább változtatás nélkül közlünk. 

Szijjártó Péter: Körülbelül úgy érzem magam, mint az az ember, akiben benne van az a vírus, ami kapcsán még minidig több a kérdés, mint a válasz. 

Orbán Viktor: Ipari mennyiségű vírus van benned.

Szijjártó Péter: Azt mondták, hogy a csúcstartók közé tartozom még.

Orbán Viktor: Valószínűleg egy szuperfertőzővel találkoztál valahol, ne gyere vissza, maradjál még néhány napot! Kiadtam egy határozatot, hogy csak az jöhet vissza a kormányba dolgozni, akinek van két negatív tesztje, és közte eltelt legalább 48 óra.

Szijjártó Péter: Azt kell mondjam, azért mentálisan kicsit még megterhelőbb, mint fizikailag.

Orbán Viktor: Nagy szerencséd van, hogy fiatal vagy, mert ha hatvan fölött lennél, ez lehet, hogy ez elvisz. Innen lehet jól látni, hogy az időseknek, meg a szüleinknek – édesapám most volt 80 éves egy vagy két nappal ezelőtt – tehát, amit mondunk nekik, azt komolyan kell venni. Mert akármit is éltek túl, érted, hiába élték túl a világháborút, meg '56-ot, meg a komcsikat, ez egy olyan betegség, ami egészen egyszerűen elvihiti őket. Ezt nagyon komolyan kell venni. Amikor februárban vagy márciusban az első hírek megjöttek, hogy járvány van, akkor levettem a könyvespolcról Camus Pestisét, és elolvastam. Ha ez kimaradt volna, akkor ezt vedd le a polcról, és olvasd el. 

Rovatok