Index Vakbarát Hírportál

Szlávik János: Úgy gondoltam, hogy a második hullám enyhébb lesz, nagyot tévedtem

2020. november 12., csütörtök 08:47

„Tavasszal úgy gondoltam, hogy lesz majd második hullám, de az jóval enyhébb lesz, mint az első, de nagyot tévedtem” – nyilatkozta szerda este az ATV-nek Szlávik János, a Dél-Pesti Centrumkórház infektológus-főorvosa.

A főorvos a jelenlegi járványügyi helyzetről elmondta, a szakemberek is megijedtek, ezért gyakorlatilag az összes szakember most a védőoltást várja – fogalmazott Szlávik János. Hozzátette: abban bízik, hogy nyár végére lesz tömegesen elérhető védőoltás.

ELSŐ KÖRBEN A VESZÉLYEZTETETT CSOPORTOKAT OLTJÁK BE: IDŐSEKET, KRÓNIKUSAN BETEGEKET, EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓKAT, TANÁROKAT, ILLETVE OLYAN SZEMÉLYEKET, AKIK AZ ORSZÁG MŰKÖDÉSÉÉRT FELELNEK. AZÉRT VÁRJA MINDENKI A VAKCINÁT, MERT JELENLEG NINCS HATÉKONY GYÓGYSZER, ELLENSZER A KORONAVÍRUS ELLEN.

Szlávik János kitért arra is, hogy sajnos sok kórházban nagyon öreg épületekben zajlik az ellátás. Mint mondta, ezeket folyamatosan fejleszteni kell, hogy eleget tudjanak tenni a korszerű ellátásnak. Nyilván ez bizonyos helyeken nehézségekbe ütközik, de a főorvos emlékeztetett ugyanakkor arra is, hogy az első hullám idején rengeteg erőforrást kaptak a kórházak.

Rovatok