Index Vakbarát Hírportál

Leszúrta, majd feldarabolta bécsi élettársát

2020. november 13., péntek 06:15

A jászalsószentgyörgyi darabolós gyilkosságról új részletek láttak napvilágot. Kevésen múlt, hogy az áldozatot sikerüljön örökre eltüntetni a hatóságok szeme elől.

A rendőrség tavaly márciusban adott ki közleményt arról, hogy egy férfi maradványaira bukkantak egy zsákban Jászalsószentgyörgy külterületén, egy vízelvezető árokban. A férfit feldarabolták, gyilkosság áldozata lett. Ez akkor vált biztossá, amikor egy 27 éves magyar nő, P. Szilvia elismerte, hogy ő végzett vele. A hátborzongató ügyben most emeltek vádat, erről a Magyar Nemzet írt.

A rendőrségi nyomozók azt feltételezték, hogy az illető, aki a feldarabolt holttestet elhelyezte a félreeső helyen, minden bizonnyal ismerte a környéket. Mivel a holttest azonosítása során a jelek egy bécsi illetőségű férfira illettek leginkább, olyan helybélit kerestek a rendőrök, aki esetleg Ausztriában él vagy dolgozik. Így találtak rá P. Szilviára, aki a portál szerint a keresztkérdések nyomán szinte azonnal összeomlott, és elmondta, mit tett.

A Magyar Nemzet információi szerint az áldozat soha nem járt Kelet-Európában, a gyilkosa ezért itt akarta elrejteni. A tanúvallomások szerint P. Szilvia takarításból és egyéb szolgáltatásokból próbált megélni Bécsben, így ismerkedett meg a férfival, akivel később összeköltözött.

A nő vallomásában azt mondta, anyagi vita miatt, drog hatása alatt, több késszúrással végzett a férfival. Korábbi cikkünkben arról írtunk, hogy a férfi erőszakossá vált a nővel, ez is hozzájárulhatott a gyilkossághoz. Hogy nehezebb legyen azonosítani a holttestet, maró folyadékkal is leöntötte, de a DNS-alapú azonosítást ez nem tette utóbb lehetetlenné.

Egy bécsi lakás fürdőszobájában, konyhai eszközökkel darabolta fel az áldozatát, a testrészeket műanyag zsákokba, majd bőröndökbe rakta.

Miután eltüntette párja értékeit a lakásból, rendelt egy autót egy nemzetközi személyszállítási szolgáltatáson keresztül, és hazautazott. Édesanyja segítségével tervezte elásni a testrészeket, ám a kemény fagyok miatt ezt nem tudták megcsinálni, ezért rejtették végül a vízelvezető árokba a holttestet.

A rendőrség előre kitervelten elkövetett emberölés, kifosztás és kábítószer birtoklása miatt hallgatta ki, a vádemelésben minden bizonnyal ezek a tételek is szerepelni fognak. Az édesanyját bűnpártolással gyanúsítják, nála ez lehet a vád.

Rovatok