Index Vakbarát Hírportál

Magyaország ötven lélegeztetőgépet ajándékoz Ukrajnának

2020. november 14., szombat 15:02

A koronavírus-járvány okozta nemzetközi helyzetre való tekintettel az Orbán-kormány ingyen ad ötven darab lélegeztetőgépet Ukrajnának. Szijjártó Péter külügyminiszter és Kásler Miklós emberminiszter felelős azért, hogy az ukránok harminc napon belül megkapják a gépeket. A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet egyik partnere, az Advance Kárpátaljai Tanácsadó és Fejlesztő Központ segíti a közreműködést – olvasható a Magyar Közlöny pénteki számában.

Ukrajnában tovább gyorsult a koronavírus terjedése. Egy nap alatt több mint 12 ezer új fertőzöttet találtak. 191 elhunytat regisztráltak 24 óra alatt szombatra, így már több mint 9,5 ezerre emelkedett a halálos áldozatok száma. Az aktív betegek száma 276 857-re nőtt, a gyógyultaké pedig 238 811-re.

A magyar kormány egyébként Csehországnak már adott ingyen 150 darab lélegeztetőgépet

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) és Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, KDNP-s országgyűlési képviselő (j2) a Panther 5 típusú lélegeztetőgépeket gyártó Celitron Medical Technologies Kft. váci központjában 2020. szeptember 25-én – MTI/Máthé Zoltán

Rovatok