Index Vakbarát Hírportál

Súlyos koronavírusos betegekkel foglalkoznak, mégis csak fél fizetést kaptak

2020. november 18., szerda 09:17

A korábbi fizetésüknek csak egy részét kapta meg több olyan egészségügyi dolgozó, akik súlyos koronavírusos betegekkel foglalkoztak.

A Blikk információi szerint valakinek feleannyit bérszámfejtettek, mint amennyi a túlmunkával és pótlékokkal járt volna. A lap úgy tudja, hogy 

olyan egészségügyi szakdolgozókkal történt a méltánytalanság, akiket járványkórházak intenzív osztályaira vezényeltek át.

Volt, aki azt a tájékoztatást kapta az intézménytől, hogy ebben a hónapban már ne is számítson a korrekcióra, mert 

bérszámfejtési hiba történt.

A Korányi kórházba kirendelt szakdolgozók több mint 60 százalékának azért lett jóval kevesebb a fizetése, mert nem utalták el a nekik járó ötvenszázalékos emelést, az úgynevezett „Covid-pénzt”, amit a nagyobb terhelés és a veszélyesebb munkakörülmények miatt kapnak, hiszen súlyos koronavírus-fertőzöttekkel dolgoznak, ráadásul 12 órás műszakban.

A Blikk úgy tudja, a járványkórház és az átvezényelt dolgozókat korábban foglalkoztató másik intézmény nem tudott megegyezni a pénzügyi feltételekről, ezért alakult ki a méltatlan helyzet.

A lap megkereste az Emberi Erőforrások Minisztériumát, amely arról tájékoztatott, hogy mivel az átirányított dolgozók nem kerülnek személyi állományba az új helyen, így javaslatukra az ötvenszázalékos Covid-többletjuttatást az anyaintézménynek kellene kifizetni a dolgozóknak, amelyet később megtérítenek az intézménynek.

Rovatok