Index Vakbarát Hírportál

Magyarországon a koronavírus okozta halálesetek egynegyedét lehet a légszennyezettséghez kötni

2020. november 18., szerda 17:25

Az elmúlt hetekben is többször mértek az egészségügyi határérték feletti szmogos levegőt Budapesten és más hazai városokban. Pedig napról napra egyre több tanulmány jelenik meg, mely egyértelműen kimutatja, hogy a légszennyezésnek való kitettség növeli a koronavírus súlyosságát is. Egy friss kutatás szerint Magyarországon a koronavírus okozta halálesetek 25 százaléka a légszennyezésre vezethető vissza – posztolta a Greenpeace Magyarország a közösségi oldalán. A környezetvédők, még az előző, Tarlós István vezette városvezetésnek nyújtották be követeléseiket, amelyek arról szóltak: 

A környezetvédők azt írják, hogy a Greenpeace Magyarország szakértői a Fővárosi Önkormányzat új vezetésével megkezdték az egyeztetéseket a szennyező járművek budapesti kitiltásáról, de amíg lesz bármi kézzelfogható eredmény, addig is a támogatásunkat kérik, a hatékonyság érdekében kérik, írjunk alá minél többen. 



A Greenpeace Magyarország élőben jelentkezett be Budapest belvárosából, ahol a légszennyezés és a koronavírus kockázata közötti összefüggésekről beszélt Simon Gergely, regionális vegyianyag-szakértő.

Rovatok