Index Vakbarát Hírportál

Túl sok a kiránduló a Normafánál

2020. november 21., szombat 06:14

A Normafára látogató egyre több kiránduló miatt komoly közlekedési és parkolási gondok alakultak ki a környéken, valamint a sétányokon is egyre nehezebb tartani a koronavírus-járvány elleni védekezés miatt szükséges távolságot, ezért a XII. kerületi önkormányzat arra kéri a kirándulni vágyókat, hogy a budai hegyek kevésbé látogatott területeit válasszák.

A kerületi önkormányzat az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményben azt írta: a járványhelyzet kapcsán természetszerűleg megnőtt az igény a szabadban való kikapcsolódásra, így a Normafán is egyre több a kiránduló. Az utóbbi napok tapasztalatai azt mutatták, hogy ez komoly gondokat okoz.

A Normafán – ahol folyamatos a rendészeti, rendőri jelenlét – csak korlátozott számú parkolóhely van, ezért az önkormányzat nyomatékosan felhívja az autósok figyelmét, hogy kerüljék a tiltott helyen, zöldfelületeken a környezetet károsító módon történő parkolást. A szabálytalanul parkolókat a hegyvidéki rendészet munkatársai megbüntetik – figyelmeztettek.

A közleményben megjegyzik, hogy aki mégis a Normafát választja, ha teheti, vegye igénybe a közösségi közlekedés szolgáltatásait.

Rovatok