Index Vakbarát Hírportál

Ötszörösére növeli komáromi egységének kapacitását a BYD elektromosautóbusz-gyár

2020. november 26., csütörtök 14:33

Alaposan felpörgeti magyarországi termelését az elektromos autóbuszokat gyártó BYD kínai cég: a tervek szerint 2022-re a jelenlegi ötszörösére, éves szinten mintegy ezer darab járműre növelik komáromi üzemük kapacitását – írja a Magyarbusz.info

A beruházás célja, hogy az európai villanybusz-szegmens piacvezetői közé tartozó vállalat termelékenysége a jövőben is megfeleljen a kontinensünkön tapasztalható, elektromos buszok iránti megnövekedett igényeknek. A szakmai portál úgy tudja, a BYD Electric Bus & Truck Hungary Kft. a meglévő létesítményei mellett nemrég egy újabb, kéthektáros területet vásárolt meg, amelyen hamarosan megkezdődhet az új, részben robotizált üzemcsarnok felépítése.

A bővítéssel a BYD a legnagyobb gyártási volumennel rendelkező autóbuszgyártó lehet Magyarországon. Ez azt is jelenti, hogy az itt foglalkoztatott munkaerő létszáma közel megduplázódik: összesen körülbelül hatszáz fő alkalmazása van kilátásban az üzemben.

A nyugat-európai villanybusz-piacon sikereket elkönyvelő BYD tisztán elektromos hajtású típusaival hazánkban is egyre több városban lehet találkozni. Jelenleg Salgótarján, Pécs és Tatabánya helyi közlekedésében vesznek részt a kínai gyártó lokálisan nulla károsanyag-kibocsátású járművei. Továbbá Komárom és Révkomárom között is közlekedik majd egy példány a Volánbusz alkalmazásában.

A cég szeptemberben a magyar kormány által meghirdetett Zöld Busz Program minősített partnerei közé is bekerült.

Rovatok