Index Vakbarát Hírportál

Módosulhat a kormány otthonteremtési akcióterve

2020. november 29., vasárnap 14:27

Az Országgyűlés háromnapos üléssel folytatja munkáját a következő két hétben. Hétfőn a parlament első döntésével a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsának tagjává választhatja Gottfried Pétert, aki a tisztségről lemondó Báger Gusztáv helyét veheti át a testületben.

ezt követően ismét szavazhatnak a képviselők a családi gazdaságokról szóló törvényről, amelyet Áder János államfő megfontolásra visszaküldött az Országgyűlésnek. Ezután Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője tiszteletdíjának csökkentéséről határozhatnak 

– írta a távirati iroda.

Kedden húsz előterjesztésről szavazhatnak a képviselők. Egyebek mellett döntés várható a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság jövő évi költségvetéséről, a kormány otthonteremtési akciótervéhez kapcsolódó módosításokról, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal személyi állományának új jogállásáról.

A voksolásokat követően kilenc javaslat általános vitáját bonyolítják le, például tárgyalnak a kormány börtönzsúfoltság miatti kártalanítási eljárással összefüggő törvénymódosítási javaslatáról.

Rovatok