Index Vakbarát Hírportál

Öt évet is kaphat a férfi, aki szándékosan gázolt el egy rendőrt

2020. november 30., hétfő 13:18

Egy autósüldözés végén, jogosítvány és érvényes felelősségbiztosítás nélkül, bódult állapotban sodort el egy férfi egy rendőrt Miskolcon 2020 júliusában – adta hírül a Központi Nyomozó Főügyészség.

A városi rendőröknek szemet szúrt egy feltűnően rossz állapotú autó, a központi nyilvántartásból gyorsan kiderítették, hogy nincs a járműnek kötelező felelősségbiztosítása, ezért a kocsi után hajtottak, hogy megállítsák. A férfi látva, hogy a nyomába eredtek a rendőrök, megpróbált elszökni, autóüldözés kezdődött, ami addig tartott, míg a bódult sofőr egy zsákutcába hajtott.

A férfi megfordult az autójával, ezalatt az egyenruhások járművükkel elzárták az utat. Ezt követően kiszálltak a szolgálati gépkocsiból, és egyikük elindult a szökni próbáló férfi járműve felé. Felemelt bal kézzel többször, hangosan felszólította az egyenruhás az ámokfutót, hogy álljon meg. Amikor a rendőr odaért a gépkocsihoz és bal kezét a motorháztetőre tette, a férfi hirtelen nagy gázt adott és elsodorta a rendőrt, akinek a könyöke a gépkocsinak ütődött. Ezután a férfi nekihajtott a rendőrautó nyitva hagyott ajtajának, majd egy kereszteződéshez érve felhajtott a járdaszigetre, ahol nekiütközött egy oszlopnak, végül pedig egyenesen tovább haladva az útpadkán állt meg. Kiszállt a totálkárossá vált gépkocsiból, kiszállt és gyalog próbált elinalni, de a rendőrök hamar elfogták. 

A nyomozó ügyészség vádiratában – az előkészítő ülésen történő beismerés esetén – azt indítványozta, hogy a bíróság ítélje a vádlottat öt év börtönbüntetésre és hat év járművezetéstől eltiltásra. 

Rovatok