Index Vakbarát Hírportál

Lázár János ment egy próbakört a hódmezővásárhelyi villamossal

2020. december 1., kedd 20:34 | aznap frissítve

Elkészült a villamoshálózat Szeged és Hódmezővásárhely között – jelentette be a Facebook-videóban Lázár János. A fideszes parlamenti képviselő emlékeztetett, hogy az elmúlt 100 évben nem adtak át villamoshálózatot, hanem megszüntették azokat, a kormánynak és a hódmezővásárhelyiek munkájának köszönhetően azonban most történelmet írnak.

45 éve élek Hódmezővásárhelyen, 25 éve dolgozom ezért a városért, és büszkén jelenthetem Hódmezővásárhely polgárainak, hogy mintegy 15 éves munkánk eredményeképpen ma este elkészült a villamoshálózat, a sín, és a hozzárendelt vezeték

 – fogalmazott Lázár János, aki rendkívüli bejelentést ígért egy délutáni Facebook-posztban. Elmondta azt is, hogy a Szegedi Közlekedési Társaság egyik próbavillamosa az első jármű, amivel kipróbálták az új síneket, minden érdekelt hatóság bevonásával végezték a próbautat.

A fideszes parlamenti képviselő részleteket is elárult. Mint kiderült, Hódmezővásárhelyen belül 3,7 kilométeres szakasz épült. A teljes beruházás 80 milliárd forintba került, amelyet az Európai Unió és a magyar kormány közösen finanszírozott.

Ez az első ilyen vállalkozás Magyarországon. Az a célunk, hogy bebizonyítsuk a 21. század modern közlekedése a kötöttpálya lesz

– húzta alá Lázár János, aki 30 perces Szegedre való bejutást és a legolcsóbb közlekedési eszközt garantálja a lakosoknak.

Rovatok