Index Vakbarát Hírportál

Mégis lesz krízisszálló a Gerlóczy utcában?

2020. december 2., szerda 18:35

Fővárosi Törvényszék új eljárásra kötelezte a Fővárosi Kormányhivatalt a Városháza Gerlóczy utcai szárnyába tervezett krízisszálló megnyitását tiltó határozata miatt december 1-jén – derül ki a Főpolgármesteri Hivatal közleményéből.

Tavasszal az Index is beszámolt arról, hogy Karácsony Gergely főpolgármester a koronavírus-járvány első hulláma alatt a Fővárosi Önkormányzat Gerlóczy utcai, kihasználatlan szárnyában átmeneti krízisszállót nyitna. 

A Fővárosi Kormányhivatal műemlékvédelmi okokra hivatkozva azonban megtiltotta, hogy az épületbe hajléktalanszálló működhessen, pedig az ehhez szükséges munkálatok már majdnem teljesen elkészültek ekkorra. 

A Fővárosi Önkormányzat nem látta megalapozottnak a műemlékvédelemre hivatkozó tiltó határozatot, ezért a kormányhivatali döntést megtámadta a bíróságon, amely most új eljárásra kötelezte a Fővárosi Kormányhivatalt. 

A Fővárosi Önkormányzat most üdvözölte a törvényszék döntését és arra számít, hogy az átmeneti hajléktalanszálló minél hamarabb megnyithat. 

Rovatok