Index Vakbarát Hírportál

Szájer kilépett a Fideszből, Orbán nyilatkozott az ügyben

2020. december 2., szerda 18:10 | aznap frissítve

Szájer József a mai nappal kilépett a Fideszből. A volt EP-képviselő a párttagságáról való lemondást Kubatov Gábornak, a Fidesz pártigazgatójának címzett egymondatos levelében jelentette be – írja a Magyar Nemzet. 

Orbán telefonon nyilatkozott

A lap telefonon érte el Orbán Viktor miniszterelnököt, aki azt mondta, hogy

amit Szájer József képviselőtársunk tett, az a mi politikai közösségünk értékrendjébe nem fér bele.

Harmincéves munkáját nem fogjuk elfelejteni és megtagadni, de cselekedete nem elfogadható, és nem védhető. A történtek után az egyetlen helyes döntést hozta, amikor bocsánatkérés mellett Európai Parlamenti mandátumáról lemondott, és a Fideszből kilépett. Döntését tudomásul vettük – így a kormányfő.

Mi történt eddig?

KAPCSOLÓDÓ
Szájer József lemondott az európai parlamenti képviselői posztjáról

Szájer József lemondott az európai parlamenti képviselői posztjáról

A fideszes politikus a jövőben szellemi területen kívánja folytatni a munkáját.

Mint az Index megírta, Szájer József, a Fidesz európai parlamenti képviselője november 29-i közleményében jelentette be, hogy év végével lemond a mandátumáról. Az már a belga lapokból derült ki, hogy a politikus egy illegális „házibuliban” vett részt, majd egy rendőrségi razzia elől az ereszcsatornán leereszkedve próbált menekülni, azonban elfogták, és kábítószert is találtak nála.

Közleményében a politikus elismerte, hogy részt vett egy brüsszeli „házibuliban”, azt azonban tagadja, hogy kábítószert fogyasztott volna, arról nincs tudomása, hogy az hogyan került hozzá. Szájer József bocsánatot kért családjától, kollégáitól és szavazóitól is.

A Fidesz–KDNP EP-képviselőcsoportja közleményben azt írta, Szájer József helyes döntést hozott, amikor lemondott európai parlamenti képviselői tisztségéről.

Szájer József életútjáról itt írtunk.

(Borítókép: Orbán Viktor és Szájer József 2016. február 18-án. Fotó: MTI / Európai Néppárt / Deribaucourt)

 

Rovatok