Index Vakbarát Hírportál

A DK egyik Pest megyei jelöltje lesz a liberális Bősz Anett

2020. december 4., péntek 09:25

Bősz Anett, a Liberálisok elnöke lesz a Demokratikus Koalíció jelöltje Pest megye 1-es számú körzetében a 2022-es országgyűlési választásokat megelőző ellenzéki előválasztáson – írta meg a Magyar Nemzet.

Bősz előtérbe tolása miatt Asztalos Éva, a Gyurcsány-párt érdi önkormányzati képviselője bejelentette, hogy függetlenként fog elindulni a 2022-es országgyűlési választásokon.

A hivatalos bejelentés után Bősz Anett fotójával jelent meg az „Európai magyarok” című DK-s kiadvány. A 106 választókerületből 38-ban készült ilyen kampányanyag, ahol a DK valószínűleg ragaszkodik jelöltjük indításához.

Felmerült az a kérdés is, hogy ezek után Bősz Anett egyáltalán a liberális pártban marad-e, vagy pártot vált és hivatalosan is a DK-hoz csatlakozik, de cikkünk megjelenése után az MLP sajtóosztálya arról tájékoztatta lapunkat, hogy a párt 2020. október 12-én tartott tisztújító küldöttgyűlésének eredménye értelmében további két évig ő tölti be az elnöki pozíciót.

Gyurcsány Ferenc pártja látványosan terjeszkedik az utóbbi hónapokban, sokszor más ellenzéki pártok rovására. Számos MSZP-s politikus átlépése ismert, novemberben pedig a párt megalakult agrárkabinetjének élére a korábbi momentumos Benedek Szilvesztert igazolták le.

Rovatok