Index Vakbarát Hírportál

Már csak egy tisztség maradt, amelyről Szájer József nem mondott le

2020. december 6., vasárnap 21:26

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) szenátusára vár a döntés, hogy mi legyen a botrányba keveredett fideszes politikus címzetes egyetemi tanári megbízatásával. Szájer József ugyanis már lemondott az európai parlamenti képviselői mandátumáról, kilépett a Fideszből, lemondott a soproni díszpolgári címéről és a Schmidt Mária közalapítványában betöltött pozíciójáról is, a címzetes egyetemi oktatói címe viszont megmaradt  – szúrta ki az mfor.hu.

Ezt még 2016-ban ítélte neki oda az NKE, leginkább rendszerváltói és Alaptörvény-szerzői minősége miatt. Az egyetemet arról is megkérdezték, hogy mi várható az ügyben, a választ alább szó szerint közöljük:

A Nemzeti Közszolgálati Egyetemhez ez idáig nem érkezett írásos lemondó nyilatkozat Szájer József részéről, címének visszavonásához pedig az NKE szenátusának döntése szükséges. Szájer József oktatási tevékenységet egyetemünkön korábban sem végzett és jelenleg sem végez, díjazásban, illetve egyéb juttatásban nem részesült. Néhány konferencián, illetve rendezvényen vendégelőadóként fogadtuk a korábbiakban.

Rovatok