Index Vakbarát Hírportál

Adathalász e-maileket küldenek az E.ON nevében, pénzt akarnak kicsalni

2020. december 7., hétfő 11:26 | aznap frissítve

Adathalász e-maileket küldenek az E.ON áram- és gáztársaság nevében. Pénzt akarnak kicsalni a csalók. Ne kattintson rá! Az Index egyik olvasója is kapott, amit továbbított szerkesztőségünkbe.

Így néz ki az e-mail:

Az Index megkereste az E.ON-t, a cég levélben reagált. Azt írták, tudnak róla, hogy időnként csalók küldenek a nevünkben az E.ON elektronikus számlaértesítőihez hasonló e-maileket, valamint adó-visszatérítésről szóló elektronikus leveleket, csatolmányokat. A csalók ezzel próbálják elérni, hogy különböző, általában alacsony összegeket utaljanak át nekik vagy bizalmas adatokat szerezzenek meg.

A megtévesztő e-mailekben a helyesírási hibák, furcsa megfogalmazások gyorsan szemet szúrhatnak.

Arra kérik az ügyfeleket, hogy kiemelt óvatossággal járjanak el, amikor átutalásokat teljesítenek:

A cég, kiemelt figyelmet fordít ügyfelei biztonságára és az adatvédelemre. A személyes adatokat biztonságosan kezelik, azokat illetéktelen személyeknek nem adják át. Az E.ON igyekszik minél hamarabb jelenteni az adathalászokat.

Legutóbb a koronavírus-járvány miatt kialakult nehéz gazdasági helyzetre hivatkozva a csalók a Világbank nevének említésével ígértek kedvező kamatozású pénzügyi hitelt. Az adathalász-akcióra a Kaspersky kiberbiztonsági vállalat derített fényt.

Rovatok