Index Vakbarát Hírportál

A kormányhivatalokban és a területi közigazgatásban folytatódik az alkalmazottak tesztelése

2020. december 7., hétfő 12:31

Az elmúlt kétheti tesztelések mintájára a kormányhivatalokban és a területi közigazgatásban folytatódik a koronavírus-fertőzöttek szűrése. A kormányzat azt reméli, hogy itt kevesebb beteget találnak, hiszen ezeken a helyeken már korábban előzetes bejelentkezéshez kötötték az ügyfélfogadást, plexilapokat szereltek fel a dolgozók védelmére, és kötelezővé tették a maszkviselést az ügyfelek számára is. 

Ezt az operatív törzs sajtótájékoztatóján jelentette be a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára. György István ismertette az elmúlt heti szűrések eredményeit, amelyeket 1077 mintavevő csoport munkája nyomán állítottak össze az önként jelentkező bölcsődei, óvodai és általános iskolai dolgozók tesztelésével. 

A részvétel az önkéntesség miatt összességében 63,33 százalékos volt, de valószínűsíthetően azok nem mentek el a szűrésre, akik a betegségnek semmiféle jelét nem érzékelték magukon, vagyis az ő tesztelésük sem hozott volna rosszabb eredményt. Kijelenthető tehát, hogy az átfertőzöttség aránya ezekben az intézményekben kimondottan alacsony, ráadásul csökkenő tendenciát mutat. A kéthetes tesztidőszak

A szociális otthonokban és egészségügyi ellátóhelyeken saját ütemezésben folyik a mintavétel, így ezeken a helyeken még további egy hétig tudnak jelentkezni a szűrésre a dolgozók. 

Rovatok