Index Vakbarát Hírportál

Liszttel és tejjel segítik a fővárosi szociális és egyházi intézményeket

2020. december 7., hétfő 20:18

Huszonöt tonna lisztet és közel tizenötezer liter tejet kapott adományként mintegy 4,6 millió forint értékben a főváros II. és III. kerületében található 32 egészségügyi, szociális és egyházi intézmény, illetve civil szervezet – tájékoztatott Varga Mihály pénzügyminiszter, Buda és Óbuda országgyűlési képviselője. 

A koronavírus-járvány második hulláma idején különösen fontos, hogy mindenki érezze, számíthat a másikra, hogy a bajbajutottak és a rászorulók nem maradnak magukra 

– mondta a politikus.

A Szatmári cégcsoporthoz tartozó Szatmári Malom Kft. és a Naszály Tej Kft. már tavasszal is jelentős adománnyal segítette a budai és óbudai szociális, egészségügyi, karitatív és egyházi intézményeket, most pedig adventre időzítve ismét jótékony felajánlást tettek. Az adományból a pénzügyminiszter szerint több ezer II. és III. kerületi idős ember, gyermek, rászoruló család részesülhet. 

Az élelmiszer-adományból jutott többek között hat gyermek-, számos idős- és szeretetotthonnak, több civil szervezetnek, valamint plébániáknak, kórházaknak. 

Rovatok