Index Vakbarát Hírportál

Az ellenzék szerint Orbán Viktor a vétóval egymillió forintot vesz ki egy átlagcsalád zsebéből

2020. december 7., hétfő 13:20

A Párbeszédet Szabó Tímea társelnök képviselte, aki azt mondta, hogy a kormányfő meghallgatásán semmi olyat nem mondott, amiről korábban a nyilvánosság előtt ne beszélt volna. A frakcióvezető szerint az uniós költségvetéssel kapcsolatos magyar vétóval a miniszterelnök gyakorlatilag 250 ezer forintot vesz el minden magyar állampolgártól. Az elmúlt időszakban felvett devizahitellel pedig minden magyart 400 ezer forinttal adósít el.

A jobbikos Jakab Péter arról beszélt, hogy a kormányfő menekülni próbál a felelősségre vonás, az elszámoltatás elől, és inkább megakadályozza az uniós költségvetés elfogadását, amire a magyar gazdaságnak égető szüksége lenne. Szerinte Orbán Viktor elkezdte felkészíteni az embereket, hogy előbb-utóbb kilépteti Magyarországot az Unióból.

Tóth Bertalan szerint a költségvetési vétó nem szól semmi másról, mint Orbán Viktor családi és baráti köre anyagi biztonságának megszilárdításáról. Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke azt hangsúlyozta, hogy Orbán Viktor és kormánya gyakorlatilag foglyul ejtette az EU költségvetését és blokkolja a helyreállítási alap elindítását. Végül Varju László, a DK alelnöke is felszólította Orbán Viktort, hogy álljon el a vétótól.

(Borítókép: Bánkúti Sándor / Index)

Rovatok