Index Vakbarát Hírportál

Kutyaviadal szervezőire csaptak le

2020. december 8., kedd 06:49 | aznap frissítve

Elfogták a rendőrök azt a két férfit, akik rendszeresen állatviadalokat szerveztek egy Nagykőrös külterületén található tanyán, ahol amerikai staffordshire terrier kutyákat eresztettek egymásnak – számolt be az esetről a police.hu.

Az állatkínzókat december 5-én fogták el Cegléden, amikor a viadalról hazafelé tartottak autójukkal, a nyomozók a kocsiban találtak egy a frissen sérült kutyát is. Később mindkét férfi lakóhelyén további súlyosan sérült ebek is előkerültek. 

A házkutatásoknál a rendőrök viadalra használt feszítőfák, kutyák kiképzésére szolgáló futópadokat és mérlegeket találtak, emellett összesen ötvenegy, viadal céljára tenyésztett kutyát. A szerencsétlen állatokat lefoglalták, és civil szervezetek segítségével biztonságba helyezték őket.

Az egyik lefoglalt kutya olyan súlyos sérüléseket szerzett, hogy a sürgős állatorvosi beavatkozás ellenére elpusztult.

Az akcióból számos hivatal és rendőrségi egység munkatársai is kivették a részüket, a különféle rendőrségi csoportok mellett, a Nébih és a már említett civil szervezet is részt vállalt az állatkínzó banda felszámolásából és a kutyák megmentéséből. 

Rovatok