Index Vakbarát Hírportál

Lebukott a bűnbanda, tízmillió forint értékben loptak parfümöt

2020. december 9., szerda 11:16

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya jelentős értékre bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy hetvenéves férfival és két társával szemben – közölte a rendőrség.

A két férfi, valamint harmadik társuk, egy 37 éves nő 2019 decembere és 2020 januárja között az ország tizenöt városában egy illatszereket árusító üzlethálózat boltjaiból 

közel tízmillió forint értékben lopott különböző márkás parfümöket és kozmetikai cikkeket.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak országszerte fosztogatták az üzletlánc boltjait. Miskolctól Debrecenen keresztül egészen Keszthelyig, Nagykanizsáig jártak, városról városra.

A hetvenéves román állampolgárt január 23-án fogták el a rendőrök, amikor az egyik üzletben felismerték a bolt eladói. A gyanúsított által elkövetett bűncselekményeket egyesítették, az eljárást a Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatta le.

A férfi letartóztatását január 26-án rendelte el a Debreceni Járásbíróság. A gyanú szerint a bűncselekményeket nem egyedül követte el. A rendelkezésre álló bizonyítékok alapján a 35 éves Constantin Cipriannal és a 37 éves Bacrita Alexandrával szemben európai és nemzetközi elfogatóparancsot adott ki a hatóság.

A rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratokat átadták az ügyészségnek.

Rovatok