Index Vakbarát Hírportál

Puzsér: Szabadságot Gődény Györgynek!

2020. december 11., péntek 21:13

Péntek hajnalban lecsapott a rendőrség a koronavírus-szkeptikus Gődény Györgyre. Az NNI nyomozói házkutatást tartottak nála, a hírek szerint pedig rémhírterjesztés és hatósági rendelkezés elleni uszítás ügyében folyik eljárás ellene. Estére azonban kiengedték.

Gődény ügye alaposan felkavarta az állóvizet, a megosztó kritikus, Puzsér Róbert azonban kiállt mellette.

Súlyos ellenérzésekkel szemlélem Gődény György személyét. Ő a túlsó véglete annak a tömegpszichózisnak, amely az őrjöngő félelemben meg az arra válaszul követelt és gyakorolt megfellebbezhetetlen szigorban fejeződik ki. Gődény György mértéktelenül relativizál egy olyan vírust, melyet senki nem ismer, egy olyan vészhelyzetet, melyben a komplett civilizáció vakrepülést folytat, miközben a pilóta meccset néz, és azon töri a fejét, hogy milyen trükkel húzza le még jobban a rábízott gép utasait. Úgy gondolom, hogy Gődény Györgynek igenis joga van hülyeséget beszélni, joga van a kormány intézkedéseit kritizálni, és joga van aláírásokat gyűjteni. Akkor kellett volna házkutatást rendezni nála, amikor a kamupártját szervezte, és nem most, amikor a véleménynyilvánításának szabadságát gyakorolja

– véli Puzsér, majd így folytatja:

Attól, hogy valaki esetleg Gődény György hazugságai miatt nem visel maszkot, még nem lesz helyes, hogy elviszi őt a rendőrség. Ha pedig a szólásszabadság nem elég meggyőző érv, érdemes belegondolni abba, hogy ez az őrizetbe vétel miként hat majd Gődény György tévtanaira. Vajon gyengíti azokat?

– teszi fel a kérdést, végül így zárja a bejegyzését:

Szabadságot Gődény Györgynek!

Rovatok