Index Vakbarát Hírportál

Gyermekorvos: Gődény György híresztelései életekbe kerülhetnek

2020. december 12., szombat 08:09

„Ez nem szólásszabadság. Ezek olyan rémhírek, tévhitek, amik segítik a vírus terjedését, nehezítik a védekezést, emiatt még több ember halhat meg, és még jobban tönkremehet a gazdaság. Ezek ellen kőkeményen fel kell lépni” – reagált Novák Hunor gyermekorvos arra, hogy péntek hajnalban lecsapott a rendőrség a koronavírus-szkeptikus Gődény Györgyre.

A gyermekorvos szerint éppen ideje volt közbeavatkoznia a hatóságoknak, ugyanis szerinte a „Gödény és társai által híresztelt nézetek közvetve emberéleteket is követeltek”.

Amit ők terjesztenek, az masszív áltudomány, alaptalan rémhírek. A híresztelések közvetve emberéleteket követeltek. Ez nem a szólásszabadság része! Miközben az intenzív osztályokon hősies küzdelmeket folytatnak az ápolók, orvosok, drasztikusan megnőhet a hozzájuk beérkező esetszám, esetleg pont azért, mert sokan elhiszik azt, hogy felesleges maszkot viselni. Attól, hogy valaki a lapos földben hisz, nem hal meg senki, de amit Gődényék csináltak, az nem a szólásszabadság kategóriája, hanem masszívan veszélyezteti a járvány elleni védekezés sikerét 

– mondta Novák Hunor a Facebook-oldalán közzétett videójában. Mint megírtuk, Gődény Györgyöt péntek hajnalban vitték el lakásáról az NNI nyomozói, akik házkutatást is tartottak nála. A hírek szerint rémhírterjesztés és hatósági rendelkezés elleni uszítás ügyében folyik eljárás ellene.

Rovatok