Index Vakbarát Hírportál

Még nem tudni, ki vezeti januártól az Állatkertet

2020. december 15., kedd 22:02

Szabó Roland visszavonta a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatói pozíciójára korábban beadott pályázatát – adta hírül közleményében a Főpolgármesteri Hivatal.

Erre is tekintettel Karácsony Gergely főpolgármester visszavonta Szabó Roland főigazgatói kinevezéséről szóló határozatát.

Azt, hogy mi minden másra lehetett még tekintettel a döntésnél a főpolgármester, a Privátkopó szintén mai cikke segít megvilágítani. Ebben arról írnak, hogy egy 53 éves veresegyházi lakos ellen üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett csalás, valamint hamis magánokirat felhasználása bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a Gyöngyösi Rendőrkapitányság, mivel még az állatkerti megbízatása előtt, a Nagyrédei Szőlők Borforgalmazó Kft.-nél ügyvezetőként  „olyan valótlan gazdasági eseményekről szóló számlákat fogadott be és intézkedett azok értékének kifizetéséről, amelyek fiktív voltáról tudomása volt”. A nagyrédei cég új vezetője tett feljelentést elődje viselt dolgai miatt. A bűnügyi portál több forrásból származó, többszörösen ellenőrzött információja szerint a „két” Szabó Roland azonos személy.

Szabó Roland továbbra is főigazgató-helyettesként dolgozik a Fővárosi Állat- és Növénykertben.

A főigazgatói pozíciót szeptember végén hirdette meg a Fővárosi Közgyűlés, miután Persányi Miklós korábbi főigazgató már tavasszal távozott, és azóta az operatív igazgató vitte a napi ügyeket. Pályázni november 2-től lehetett a januártól öt évre szóló megbízatásra. 

A leendő főigazgatónak nem lesz egyszerű dolga, mivel a kiírás szerint feladata lesz, hogy megvizsgálja, lehetséges-e az intézményt gazdasági társaságként működtetni. Emellett az új főigazgató feladata lesz a Pannon Park és a Biodóm fejlesztésekkel kapcsolatos beruházási munkák irányítása, a költséghatékony üzemeltetésre vonatkozó koncepció kidolgozása is.

Rovatok