Index Vakbarát Hírportál

Valami nagyon fontosat árult el az EMMI az egészségügyi dolgozók halálozásáról

2020. december 15., kedd 17:36

A terhelés egyenletesebbé tételéért olyan jelzőrendszer működik az intézményekben, amely napi szinten jelzi, hol van szükség további ellátó személyzetre. Az egészségügyi ellátást a növekvő betegszámmal együtt járó többletfeladatok mellett is biztonságos mederben tartjuk – írta az ATV megkeresésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma, hozzátéve, hogy jelenleg 78 kórházban ápolnak koronavírus-gyanús vagy igazoltan fertőzött betegeket.

A szaktárca szerint ezekben az intézményekben a helyi betegszámhoz igazodik az egészségügyi dolgozók száma, és ez folyamatosan változik. 

Ezt azután jelentette ki a szaktárca, hogy a járvány kitörése óta az összes igazolt fertőzött mindössze 2 százaléka egészségügyi dolgozó, a jelenlegi aktív fertőzötteknek, azaz a kedd reggeli adatok szerint 195 411 betegnek pedig a 0,6 százaléka. Azt is sietett leszögezni a minisztérium, hogy – amint az a Magyar Orvosi Kamara honlapján közzétett gyűjtésből kiderül, már 34 egészségügyi dolgozó vesztette életét a fertőzés miatt – szinte valamennyi elhunyt egészségügyisnek volt valamilyen krónikusnak minősülő alapbetegsége. 

Rovatok