Index Vakbarát Hírportál

Karácsony Gergely: Meg fogjuk tudni csinálni a Lánchidat

2020. december 18., péntek 06:56 | aznap frissítve

Meg fogjuk tudni csinálni és meg fogjuk csinálni a Lánchidat – jelentette ki Karácsony Gergely csütörtök este az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, hozzátéve, nem érti, miért indított a kormány politikai kommunikációs harcot velük szemben.

A budapesti főpolgármester azt mondta, hogy jobbak az ajánlatok, mint egy évvel ezelőtt, de még így is magas. Az Orbán-kormány szerda éjszaka a gazdaságvédelmi alapból 73 milliárdot adott a Vár felújítására, ez 4 lánchídnyi pénz – tette hozzá Karácsony.

Amikor a budapesti buszbérléstenderről kérdezték, Karácsony Gergely azt állította,  nem is tudott róla, majd azt, hogy minden rendben volt a közbeszerzéssel, később beismerte, hogy folyik a nyomozás az ügyben. 

A főváros december 19-től négy helyszínen ingyenes tesztelést tervez, a helyek pillanatok alatt elfogytak, 2500 újabb tesztet szereztek. Karácsony elmondta, hogy ők erre nincsenek felkészülve, a hivatal munkatársai fognak ott állni önkéntesként, ő maga is részt vesz benne. Ötvenezer tesztet odaadtak a kerületeknek, másik 50 ezer teszttel pedig a fővárosi önkormányzatnál dolgozókat vizsgáltak. A főpolgármester azt mondta, ha tudják, akkor jövőre is folytatni fogják a programot.

Rovatok