Index Vakbarát Hírportál

Ötvenmillióból reklámozták a hazai termékeket

2020. december 18., péntek 15:52

Több mint 50 millió forintot költött a Vedd a hazait, védd a hazait kampányra a Magyar Termék Nonprofit Kft. a hozzá csatlakozó cégekkel együtt – mondta Benedek Eszter, a cég ügyvezetője a társág közleménye szerint.

A Magyar Termék védjegyrendszert működtető nonprofit cég még március végén indította útjára a „Vedd a hazait! Védd a hazait” mozgalmat, amelyhez több tucat vállalkozás csatlakozott. Ősszel pedig húsz gyártó összefogásával tévés reklámkampányt finanszíroztak. A reklámok azt üzenik: sok mindenben különbözünk ugyan, de vannak dolgok, amiről ugyanazt gondoljuk, hiszünk az összefogás erejében, ezért hazai termékeket vásárlunk, hogy segítsük egymást. 

Benedek Eszter szerint a reklámfilmek készítésekor fontos szempont volt az is, hogy egy sokunk számára nehéz időszakban képesek legyenek humorral bemutatni, mi lehet a közös bennünk a különbözőségeink ellenére is. 

A járvány rávilágított arra, mennyire fontos a hazai gyártás, különösen olyan termékek esetén, mint a fertőtlenítőszerek, amelyek iránt tavasszal napok alatt nőtt többszörösére a kereslet

– jelezte Bándi Imre, a Caola Zrt. vezérigazgatója. Hozzáfűzte: csak a magyarországi cégek segítségével sikerült eleget gyártani az ország védekezéséhez nélkülözhetetlen fertőtlenítőszerekből, köztük a Caoseptből.

Rovatok