Index Vakbarát Hírportál

Novák Elődnél is machinált valamit a Facebook

2020. december 20., vasárnap 17:35 | aznap frissítve

A választásokat eldöntő Facebook cenzúragépezete ismét lecsapott a Mi Hazánk Mozgalomra: indoklás és értesítés nélkül, sunyin letiltotta a párt alelnökének már közel 140 ezer követővel rendelkező oldalát a felhasználók úgynevezett hírvonaláról, így az egyes bejegyzések korábbi, több tízezres elérései szinte nullára csökkentek, csak az alelnök oldalát közvetlenül felkeresők látják a tartalmait

– olvasható a Mi Hazánk vasárnapi közleményében, amely a politikus Facebook-oldalán megjelent bejegyzést szemlézi.

A Facebook letiltotta Novák Előd közel 140 ezres oldalát a felhasználók hírvonaláról A választásokat eldöntő Facebook...

Közzétette: Novák Előd – 2020. december 19., szombat

A Facebook-felhasználók kiegyensúlyozottnak hitt, illetve elvileg saját választásaik alapján történő tájékozódása helyett manipulált összeállítású hírvonalat kapnak, balliberális érdekek szerint – teszik hozzá. A kormányzatnak egyre sürgetőbb volna szabályoznia a Facebook túlhatalmát, mely nemzetbiztonsági kockázatot is jelent, s a véleménynyilvánítás szabadságát is durván korlátozza – írták.

Varga Judit is panaszkodik

Az igazságügyi miniszter is panaszkodott nemrég, hogy nincs valami rendben a közösségi oldal algoritmusával. Pont azt követően, hogy arról tett közzé bejegyzést, hogy „a közösségimédia-aktivitásnak kiemelt szerepe lehet a 2022-es választás során, hiszen az online platformokon keresztül a politikusok közvetlenül jelentős számú választóhoz eljutnak”, állítása szerint a Facebook átállította posztot, így pedig – a politikus szerint – jóval kevesebb felhasználót ért el. 

A poszt megjelenése után a hvg.hu megkereste a Facebookot, hogy reagáljanak a miniszter vádjaira. A vállalat szóvivője tömören azt válaszolta a lapnak:

Semmilyen intézkedést nem hoztunk ezzel a Facebook-oldallal kapcsolatban.

Rovatok