Index Vakbarát Hírportál

A rendőrök gyorsabbak voltak a tűzoltóknál

2020. december 20., vasárnap 14:24

A XV. Kerületi Rendőrkapitányság Rendészeti Osztályának rendőrei a Katasztrófavédelmet megelőzve előbb értek oda egy tűzeset helyszínére 2020. december 20-án, ahol látták, hogy a bejelentett lakásból füst szivárog ki, majd behatoltak, és egy eszméletlen férfit kimentettek a lángok közül – olvasható a police.hu oldalon. 

Portálján a rendőrség beszámol róla, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központjába 2020. december 20-án az éjszakai órákban érkezett bejelentés egy XV. kerületi társasházban keletkezett tűzről. Öt rendőr: Szilágyi István Péter r. főtörzszászlós, Pocsai István r. főtörzsőrmester, Nagy-Papp Gabriella r. törzsőrmester, valamint Pápai Bernadett és Bouloudene Adlen r. őrmesterek a bejelentést követő néhány percen belül a helyszínre érkeztek. Az egyenruhások látták, hogy fekete füst szivárgott a lépcsőházban, és a kilencedik emeleti lakás ajtaja zárva van.

A rendőrök jelzésére a lakásból senki sem felelt, ezért 

behatoltak, tartva attól, hogy esetleg valakinek az élete veszélyben forog.

Döntésüket igazolta, hogy az előszobában egy földön fekvő férfit találtak, akit azonnal kivitték a lakásból a járőrök, majd átadták az addigra már megérkező mentősöknek.

Az ekkor már ott lévő tűzoltók pedig megfékezték a lángokat, amelyet a 

tűzvizsgáló megállapításai szerint emberi mulasztás okozhatott, ezért a XV. Kerületi Rendőrkapitányság gondatlanságból elkövetett közveszély okozása vétség miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. 

Rovatok