Index Vakbarát Hírportál

Nem osztanak ételt a Blahán a krisnások, de több ezer ebédet juttatnak a rászorulóknak

2020. december 21., hétfő 18:39

Noha a járványügyi helyzet miatt a Blaha Lujza téri ételosztás elmarad, de több ponton, országosan így is mintegy 6500 élelmiszercsomaggal és meleg ebéddel segíti a nehéz sorsú lakosokat a Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közössége – áll az Országos Sajtószolgálathoz eljuttatott hétfői közleményükben.

A Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei épületeiben meleg ebédet és csomagokat osztanak a rászorulók számára. Somogy megyében továbbá 450 csomaggal és 750 adag meleg ebéddel vendégelik meg három település lakóit. Emellett tizenkét Heves megyei aprófalvat is meglátogatnak élelmiszercsomagokkal.

Tájékoztatásuk szerint

a legkiszolgáltatottabb, otthontalan emberekről gondoskodnak, így az ebédes tégelyekre egy-egy szeretetteljes ünnepi üzenetet is elhelyeznek. Az üzeneteket az egyház jóakarói küldték bajba került embertársaiknak. Az akciósorozatot Debrecen zárja.

Hozzátették:

Bár a járvány fizikailag elszigetel, a Krisna-hívők azt remélik, hogy lélekben közelebb hozza az embereket egymáshoz. Humanitárius programjuk arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy a próbatételek idején még többet kell adnunk magunkból a világnak.

A krisnások harminc éve osztanak ételt hazánkban, melyet az Ételt az Életért Program keretében valósítanak meg. Akcióikról további információk a Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közössége és az Ételt az Életért Program weboldalán találhatók.

Rovatok