Index Vakbarát Hírportál

Merkely Béla az ünnepek alatt is dolgozik, hogy a kollégák pihenhessenek

2020. december 21., hétfő 16:58

Merkely Béla rektor, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatója számára is rendhagyó lesz az idei karácsony. A világhírű szakember már több családtagjával egyetemben átesett a koronavíruson, azonban így sem lesz számukra könnyű az ünnepi időszak.

A családom számára az egyik legfontosabb ünnep a karácsony. Heten vagyunk testvérek, nekem három gyerekem, sőt, már egy unokám is van. A karácsony pedig jó alkalom arra, hogy együtt legyünk mindannyian. Ez idén olyan szempontból lesz másként, hogy nagyobbik fiam, dr. Merkely Gergő a Semmelweis Egyetem PhD-sa, jelenleg a Harvard Medical School, Brigham and Women’s Kórház ortopéd osztályának tudományos munkatársa, így családjával most nem tud hazajönni az ünnepekre. A kisebbik fiam, Marci, a feleségem és édesapám, valamint három testvérem és jómagam is átestünk már a koronavírus-fertőzésen, és erre most egyfajta óvatos lehetőségként is tekintek. Szabadabban találkozhatom a családommal, mert mi vagyunk számukra a nyájimmunitás

– nyilatkozta Merkely Béla a semmelweis.hu-nak, majd tanácsokat is adott az ünnepekre:

A jelen helyzetben is törekedni kell arra, hogy felelősségteljesen járjunk el, és óvjuk azon hozzátartozóinkat és barátainkat, akik még nem immunisak a vírussal szemben, így az idei ünnep szűkebb körű lesz. A második családom, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika is számít rám. Rektorként és klinikavezetőként különösen fontosnak tartom, hogy az immár 9 hónapja a frontvonalban lévő dolgozóink számára is hozhasson némi testi-lelki feltöltődést ez az időszak, ezt tegyük lehetővé a beosztások összeállításánál a fokozott terhelés ellenére.

Az igazgató arról is beszámolt, hogy december 23-ig dolgozik, és a két ünnep között is bent lesz a klinikán, operál és vizitel.

 

Rovatok