Index Vakbarát Hírportál

Hamis lakcímkártyákkal üzletelt egy zalaegerszegi férfi

2020. december 22., kedd 11:56

Egy zalaegerszegi férfi ellen csaknem 400 rendbeli közokirat-hamisítás miatt emeltek vádat, aki ügyfelei járműveinek forgalomba helyezését azzal segítette, hogy a tudtuk nélkül hamis lakcímkártyákat igényelt a nevükre – tájékoztatta az MTI-t Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség szóvivője. Az 50 éves férfi többéves tapasztalattal és kapcsolatrendszerrel segítette klieseinek külföldről behozott járművek honosítási, egyedi forgalomba helyezési és műszaki vizsgáztatási eljárásait.

A Zala Megyei Kormányhivatal a megnövekedett ügyfélforgalom miatt arról döntött, hogy 2015-től csak a zalai lakcímmel rendelkező autótulajdonosok ügyeit intézik a zalaegerszegi központi vizsgaállomáson. Miután a férfi erről tudomást szerzett, az ügyfelei tudta és beleegyezése nélkül, helyettük és a nevükben eljárva a saját édesapja lakóhelyére igényelt új lakcímkártyákat azért, hogy az ügyeiket helyben intézhesse. Az ügyintézésekhez szükséges meghatalmazásokat és a lakcímbejelentő formanyomtatványokat maga írta alá a meghatalmazó és a meghatalmazott nevében is. Összesen 336 ember helyett igényelt hamis aláírásokkal lakcímkártyát, amivel valótlan adatok kerültek a közhiteles gépjármű-nyilvántartásba.

Az MTI információi szerint a férfi 523 esetben használt fel a vizsgaállomáson olyan lakcímkártyát, amelyik akkor már érvénytelen volt. Miután az ügyeket elintézte, ezeket a zalaegerszegi címre kiállított kártyákat visszajuttatta az okmányirodába. A Zalaegerszegi Járási Ügyészség összesen 389 rendbeli közokirat-hamisítás miatt emelt vádat a férfi ellen.

Rovatok