Index Vakbarát Hírportál

Csúnya viharos szél jön, kiadták a figyelmeztetést

2020. december 29., kedd 06:24

Kedden az ország legnagyobb részén már sok napsütésre számíthatunk, napközben számottevő csapadék nem várható, csupán a felhősebb északi és nyugati tájakon fordulhat elő néhol egy-egy jelentéktelen zápor – olvasható az Időkép honlapján.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szintén csökkenő felhőzetről számol be, mint írják, az ország délkeleti felén általában gyengén felhős, napos időre lehet számítani, a nyugati és északi megyékben közepesen és erősen felhős területek, illetve időszakok is lesznek. A délutáni, esti órákban a Dunántúlon, illetve az Északi-középhegység térségében fordulhat elő helyenként kisebb zápor. A hőmérséklet kora délután 8 és 14, késő este 3 és 8 fok között várható. 

Szerda hajnalra dél, délnyugat felől felhősödés kezdődik, a hajnali órákban délen már el is eredhet az eső. Főleg az Alföldön marad élénk a déli szél. A hőmérséklet késő este 3 és 8, hajnalban –1 és +6 fok között alakul. A met.hu oldalán figyelmeztető előrejelzést adtak kedd éjfélig: délelőttig a délnyugati szelet a Tiszántúlon néhol még kísérhetik viharos (60–75 km/h) széllökések. Napközben a legtöbb helyen már veszít erejéből a szél, de

a legerősebb lökések elsősorban a Kisalföldön és a Bakonyban időnként elérhetik a 60–70 km/h-t.

Rovatok