Index Vakbarát Hírportál

Ezekben a kórházakban már ott a vakcinaszállítmány

2020. december 30., szerda 12:54 | aznap frissítve

Sorra érkeznek meg az oltóanyagok hazánk kórházaiba, mutatjuk, hogy idáig melyik oltópontként működő egészségügyi intézmények kapták meg őket.

Cikkünk folyamatosan frissül!

Szerdán hajnalban megérkezett a világ egyik legnagyobb szállítmányozással és logisztikával foglalkozó vállalatának, a UPS-nek Budapest környéki telephelyére az oltóanyag szállítmány. A 70 ezer oltóanyagot tartalmazó szállítmánnyal szerda reggel nem sokkal fél hét után landolt egy repülőgép a Liszt Ferenc repülőtéren. A vakcinákat tartalmazó konténert a repülőtéren nem bontották fel, átpakolták egy kamionra, ami a raktárbázisra szállította azokat. A konténert a raktárbázison bontják fel, itt szortírozzák az oltóanyagot tartalmazó hűtőládákat, amik 21 oltópontra, több fővárosi és vidéki kórházba kerülnek majd.

Ők már megkapták

A járvány kezelésnek legkedvezőbb híre, hogy a reggel 70 ezer újabb vakcina érkezett, így további 35 ezer egészségügyi dolgozót tudnak vele beoltani – mondta az országos tisztifőorvos az operatív törzs szerdai tájékoztatóján. Müller Cecília hozzátette, hogy további oltóanyag-adagokat is megrendeltek már, az év elején folyamatosan, több tételben érkeznek majd a szállítmányok. Az országos tisztifőorvos leszögezte, hogy a védőoltások beadatása az ütemterv szerint, az oltási tervnek megfelelően zajlik. Tehát első körben az egészségügyi dolgozók kapják meg a vakcinát, közülük is azok, akik az intenzív és sürgősségi osztályokon dolgoznak, valamint azok, akik kifejezetten a koronavírusos betegeket ápolják.

Több mint duplájára nőtt az új fertőzöttek száma

1972 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid–19), ezzel 319 543 főre nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt 137, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 9429 főre emelkedett szerdán – olvasható a koronavirus.gov.hu oldalán.

A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 144 234 fő, az aktív fertőzöttek száma 165 880-ra csökkent. 6155 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 425-en vannak lélegeztetőgépen.

A második vakcinaszállítmány ma reggel érkezett Magyarországra, és 

AZ EDDIG KIJELÖLT ÖT KÓRHÁZI OLTÓPONT MELLETT A TÖBBI KÓRHÁZI OLTÓPONTON IS MEGKEZDŐDIK AZ EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓK VAKCINÁCIÓJA.

A járvány lassítása és a kórházak teljesítőképessége érdekében továbbra is fontos a védelmi intézkedések betartása. A kijárási tilalom szilveszterkor is életben lesz.

Egy nappal korábban902 embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést, és 131, többségében idős, krónikus beteg hunyt el. Kedden 6298 koronavírusos beteget ápoltak kórházban, közülük 444-en voltak lélegeztetőgépen.

Rovatok