Index Vakbarát Hírportál

Az új év első napján kisüthet a nap, hétvégére enyhül az idő

2020. december 31., csütörtök 14:40

Az északnyugati megyékben szakadozottabb, vékonyabb felhőzetre, másutt túlnyomóan borult égre számíthatunk. Az ország délkeleti, keleti felén többfelé várható jelentősebb mennyiségű eső, zápor, a hegyekben havas eső, hó is lehet. Estétől nyugat felől csökken a felhőzet, és egyre inkább csak a Tiszántúlon és az északkeleti megyékben eshet, ezeken a tájakon reggel még borult lesz az ég.

Éjszaka a már kevésbé felhős tájakon pára, foltokban köd képződhet. Pénteken délelőttig a keleti határvidéken is megszűnik a csapadék. Ott is csökken a felhőzet, és az ország többi részéhez hasonlóan legalább néhány órára kisüt a nap. Csütörtökön az északi, északnyugati, pénteken a déli, délnyugati szél több helyen megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 4 és plusz 5 fok között alakul, a Dunántúlon hidegebb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 4 és 10 fok között várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú országos előrejelzése szerint az új év első hétvégéjén változékony, de enyhe idő várható. Napsütés is előfordulhat, de borús égre, esőre is készülni kell. Egyelőre nem hűl a levegő, napközben többfelé 10 fok körül alakulnak a csúcsértékek.

Pénteken délelőttig a keleti határvidéken is megszűnik a csapadék. A Tiszántúlon és az északkeleti megyékben is csökken a felhőzet, és az ország többi részéhez hasonlóan legalább néhány órára kisüt a nap. A szél több helyen megélénkül. A leghidegebb órákban mínusz 4 és plusz 5, napközben plusz 4 és 10 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Késő délután növekszik meg délnyugaton, nyugaton a felhőzet, estétől eső, zápor is lehet. A légmozgás élénk, néhol erős lesz. A minimum-hőmérséklet mínusz 2 és plusz 3 fok között valószínű. A nappali maximumok plusz 5 és 12 fok között alakulnak. Északon lesz a hűvösebb, délkeleten az enyhébb idő.

Vasárnap délnyugat felől tovább növekszik, vastagszik a felhőzet. Eleinte északkeleten, majd délnyugaton, délen lehetnek rövid napos időszakok. A Dunántúlon többfelé, másutt helyenként várható eső, zápor. Élénk, helyenként erős lesz a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 4, a legmagasabb hőmérséklet általában plusz 3 és 9 fok között valószínű. A délkeleti, keleti tájakon helyenként 10-12 fok is lehet.

Rovatok